20220914_Aabø_Evensen_125.jpg2

20220914_Aabø_Evensen_125.jpg2

Private equity fond Tenzings porteføljeselskap, Ticketer, kjøper Nordens ledende bussbillett selskap, FARA

5 desember, 2019 Transaksjoner

Tenzing Private Equity, kunngjorde 2. desember at porteføljeselskapet Ticketer har kjøpt Nordics ledende bussbillettfirma, FARA. Investeringen i FARA av vil øke selskapets produktportefølje, men også styrke utvidelsen til fastlands-Europa.

FARA (et gammelt norrønt ord for reise) har kontorer i Norge, Polen, Sverige, Finland og Danmark, og deler samme kjernefilosofi som Ticketer; å gjøre reisen enklere for passasjerene. Ved å bruke den aller nyeste teknologien innen elektroniske billettmaskiner, backoffice-programvare og passasjer-apper, fokuserer FARA på å tilby sanntidsinformasjon (RTI) til bruk om bord, online og på mobil for å øke bruken av offentlig transport.

John Clarfelt, CEO i Ticketer, sier: "Vi er glade for å investere i FARA og samle to ledende betalingsleverandører innen transport. Vi deler de samme verdiene og vil i kraft av å samarbeide kunne utvide våre utviklingsevner og produktporteføljer betydelig for kundene våre både i Storbritannia og i resten av Europa. "

Guy Gillon, CEO i Tenzing gir følgende uttalelse: "Vi er glade for å ha støttet Ticketer-teamet i anskaffelsen av den nordiske markedslederen FARA, doblet størrelsen på virksomheten og utvidet Ticketers rekkevidde ytterligere til Europa."

FARA og Ticketer har begge spesialisert seg på billettering og stedsbaserte løsninger for offentlig transport og deler mange attributter. Begge selskapene er ledende innen sine respektive markeder og har et sterkt rykte for bransjeledende R&D og leveranser.

Aabø-Evensen representerte det britiske private equity-fondet Tenzing og deres porteføljeselskap Ticketer i forbindelse med transaksjonen og alle forhold knyttet til oppkjøpet, inkludert M&A, skatt og finansiering. Aabø-Evensens M&A-team besitter tverrfaglig ekspertise innen TMT og transport.

For Tenzings egne pressemelding kan du klikke her.

 

 

Vi tror også du vil like

A clear and bold header