060_te_AaE-4117-1

omoss-bg-mobile

Det nordiske teknologiselskapet Banqsoft har inngått en avtale om å kjøpe det norske programvareselskapet Concent

14 august, 2020 Transaksjoner
Foto: KMD
 

Banqsoft, en raskt voksende nordisk FinTech aktør, har inngått en avtale om å kjøpe det norske programvareselskapet Concent. Oppkjøpet utvider Banqsofts muligheter gjennom Concents produktlinje innen kreditthåndtering og innfordring, samt kundeportefølje. Det strategiske oppkjøpet er del av en internasjonal vekststrategi støttet av Banqsofts eier, den danske IT-gruppen KMD, som er en del av NEC Corporation, en global leder innen integrering av IT- og nettverksteknologier.

Banqsofts kjøp av Concent vil utfylle selskapets nåværende virksomhet og utvide posisjonen innen markedssegmentet for kredittstyringsprogramvare. Banqsoft vil overta kundeforhold, programvare og 85 ansatte lokalisert i Norge, Polen og Sverige. De to selskapene vil slå seg sammen og fortsette å vokse som Banqsoft.

- Oppkjøpet av Concent passer perfekt til vår vekstplan, sier Terje Kjøs, administrerende direktør i Banqsoft. - Concent har dyktige medarbeidere og en komplementær produktlinje innen kredittadministrasjon. Oppkjøpet tilfører også nye kunder til vår portefølje. Det er en god strategisk passform, og vi er glade for at Concent blir en del av Banqsoft.

- Over flere år har Concent erfart betydelig vekst og lønnsomhet. Selskapet har etablert seg som en attraktiv partner for større aktører i den internasjonale FinTech-bransjen. Et industrielt eierskap hos Banqsoft/KMD vil styrke forretningens strategiske posisjon og danne et solid fundament for videre vekst, sier Thor Eika, styreleder i Concent og direktør i Treschow-Fritzøe som nå selger eierandelen på 51 prosent av aksjene i Concent.

Aabø-Evensen fungerer som juridisk rådgiver for Banqsoft og KMD i forbindelse med transaksjonen, og bistår med alle juridiske forhold knyttet til oppkjøpet, herunder forhandling av transaksjonsdokumentene.

For å se KMDs pressemelding, vennligst klikk her.

Vi tror også du vil like

A clear and bold header